dilluns, 30 de novembre de 2020
Pl. de l'Ajuntament, 1, Coll de Nargó - 25793
Telèfon: 973-383048 Fax:

Comunicats

15/03/2017

Incivisme de pocs, Malestar de Molts


Foto

Una reflexió de l'alcalde...


Benvolguts veïns:

He de reconèixer que sovint no entenc el comportament d'alguns veïns que s'entesten a fer les coses sense importar-los gens els demés. Afortunadament parlem d'uns pocs davant la gran majoria, però no per això deixa de sobtar-me.

Com més mitjans s'esmercen en fer més senzill el dia a dia, sembla que més costa fer les coses amb un mínim de civisme. Evidentment que aquest no es un pensament constant en mi, però si que hi ha fets que sovint m'hi fan tornar a pensar, a tall d'exemple:

-L'Ajuntament demana que qui hagi de tirar objectes voluminosos i no els pugui portar a la deixalleria (a La Seu) o a darrere els bombers (mal dit punt de transferència) que truqui a l'ajuntament i s'acordarà la retirada de la brossa i els dits objectes; doncs vés per on des de llavors apareix més deixalla que mai al costat dels contenidors, això té un nom, en realitat en té varis i alguns de gruixuts, però ho deixarem en incivisme. Deixadesa d'uns pocs que ens perjudica a tots.

-Els permisos per fer llenya al comunal són de 1.500 kg/permís, clar que hi ha a qui li dona igual 1.500 kg que 5.500 kg o més, sense pensar que aquella fusta es de tots i que si tot el poble fes igual no quedaria ni un arbre al bosc de propietat comuna. Incivisme d'alguns, gran perjudici de tots.

-Alguns pocs prefereixen no comunicar les obres (en aquest municipi, la majoria menors i de poca quantia) així s'estalvien de col·laborar amb les arques publiques per la "desorbitada" quantia de 20¬ la majoria de vegades o bé poc més del 2% del pressupost& Que els aprofiti la proesa, però han pensat mai de què es nodreixen les arques municipals per després demanar serveis dignes? Les subvencions són cada cop més minses i difícils d'aconseguir això quan no les has de tornar pel motiu que sigui. Tots hem de col·laborar.

-La brutícia dels gossos al carrer, la indiferència d'algun llençant les deixalles finestra avall davant el veí, i podríem seguir amb més situacions, quant menys, incíviques.

Si ho deixéssim aquí semblaria que vivim en el caos, però afortunadament com he dit hi ha una gran majoria que lluita des de allà on pot (la seva finca, el seu restaurant, la seva casa rural, la seva feina, el seu negoci, la seva associació, el seu ajuntament o la seva jubilació) per tirar endavant en un poble preciós que té possibilitats poc explotades i que poden garantir la seva pervivència.

Es aquí on m'agradaria que tots reflexionéssim, els que lluiten animar-los a no defallir, els que no, a pensar a quina mena de poble volen viure i si pensen fer quelcom per aconseguir-ho.

Darrerament el municipi s'ha dotat de mesures (determinades ordenances) que poden ser coercitives d'alguns dels comportaments expressats, però en el darrer ple municipal alguns companys regidors em feien veure, no sense raó, de la dificultat que suposa fer aplicació rigorosa de determinades ordenances sense que comportin segurament major grau d'enfrontament o tensió. Per tant, penso que les mesures per prendre hi són, però som tots nosaltres els que hem d'aconseguir que esdevinguin inútils al nostre poble.

Pensem-hi tots una miqueta si us plau, aquest poble s'ho val.

Salut


Informació addicional :


Cercador

Ajuntament
Totes les administracions

Destacats

Mapa Web