divendres, 3 de juliol de 2020
Pl. de l'Ajuntament, 1, Coll de Nargó - 25793
Telèfon: 973-383048 Fax:

Comunicats

13/12/2017

Sobre la Comissió de Seguiment de les obres del Túnel dels Tres Ponts


Ahir dimarts es va celebrar la Comisió de seguiment per una infraestructura llargament reclamada pel nostre territori, el Túnel dels Tres Ponts. L'alcalde ens en fa cinc cèntims de com va anar:


Benvolguts

Ahir dia 11 es va celebrar la primera reunió de la Comissió de seguiment de les obres del Túnel dels Tres Ponts amb la presencia de les administracions locals (ajuntaments) i comarcals (CCAU), tots els tècnics de la direcció dobra, representants dels veïns (excel·lent representació de Nargó), cap i tècnic de la delegació de carreteres de Lleida, i els Director Gral. i Secretari Gral. d'Infraestructures. Es va excusar, per motius més que obvis, la presencia del Conseller Sr. Rull.

En línies generals lobra, de 35,4 M¬, consta de: dos trams d'adequació de calçada que comprenen d'Organyà a boca sud del túnel i boca nord a túnel de Montan, el túnel pròpiament de 1,3 km, dos galeries d'escapament i els pous de ventilació, els serveis de transmissions i seguretat, etc.
Pel que fa als trams a cel obert, la calçada passarà de 7m a 10m d'amplada i al tram sud comporta l'eixamplament del petit túnel existent i una estructura en voladís als trams més estrets de l'actual carretera.

El túnel s'excavarà mitjançant micro-explosions controlades i es suportarà amb estructura de formigó armat amb malla i subjectat amb bolons a la roca. Comptarà amb dues galeries d'evacuació i amb tota la tecnologia actual, estant connectat al centre de control i seguiment de Vic. La via actual es mantindrà com a via de servei i escapatòria.

El calendari previst de l'obra es:
-Fins febrer 2018.- Preparació esplanades de treball, preparació boques i pous.
-Febrer 2018/febrer 2019.- Excavació boques sud i nord, túnel i galeries
-Març 2019/febrer 2020.- Ampliació trams existents i obra a cel obert.
-Març 2020/novembre 2020.- Instal·lacions, senyalització, finalització definitiva de l'obra.

Respecte als talls de circulació, la major part de l'obra es realitzarà amb pas alternatiu dels vehicles, sent mínima l'afectació mentre es treballi dins del túnel. El tall del trànsit serà total durant les voladures, amb un temps estimat de 15min per voladura. L'altre moment compromès pel trànsit serà l'ampliació del petit túnel existent atès l'estret del vial alternatiu que suposa la carretera vella.

La direcció d'obra va agafar el compromís de tenir contacte permanent amb els ajuntaments per poder comunicar als veïns qualsevol incidència.

També es va acordar fer una exposició del pla d'obra pel públic en general als diferents ajuntaments.

Finalment s'acordà en celebrar la propera reunió de la comissió de seguiment al març/abril de 2018.

No cal dir que aquest ajuntament seguirà en tot moment de ben a prop l'evolució d'aquesta important obra per tota la comarca, mantenint-vos informats en tot moment.


Informació addicional :


Cercador

Ajuntament
Totes les administracions

Destacats

Mapa Web