divendres, 3 de juliol de 2020
Pl. de l'Ajuntament, 1, Coll de Nargó - 25793
Telèfon: 973-383048 Fax:

Comunicats

16/02/2018

Reflexió de l'alcalde sobre la nevada.


"Benvolguts veïns

Voldria des d'aquí comentar algunes coses de l'episodi de neu tan extraordinari que acabem de viure.


Aquesta nevada, com he dit, ha estat d'una magnitud poc vista al nostre territori en els últims temps, segurament els padrins sí n'hagin viscut d'iguals o pitjors però no en els últims anys.

Precisament és aquesta quantitat de neu la que va produir destrosses molt importants en la xarxa elèctrica (caiguda d'estesa de cable i d'algunes torres) alhora que quedàvem també sense comunicacions pel mateix motiu. És evident que, com molt bé us heu queixat alguns veïns, el manteniment d'aquestes xarxes és molt deficient quan no és nul, doncs per les grans empreses sovint és més econòmic pagar una sanció que invertir en un manteniment adequat. És això últim contra el que lluitem i lluitarem els alcaldes, no som el "cul del món", som ciutadans amb els mateixos drets i deures que a l'àrea metropolitana.

Tornant a aquests dies, gestionar una crisi d'aquest volum sense estar comunicat (durant 30h sols varem comptar amb l'emissora del CECAT per estar comunicats amb algú) es va fer molt i molt difícil. Per tant he de reconèixer que segurament s'han produït errors de coordinació i/o d'organització, pel que us demano sinceres disculpes i com no pot ser d'altra manera n'assumeixo tota responsabilitat. Dit això, dir-vos que res passa en va i que la meva intenció es reunir-me amb tots els pobles i junts configurar un petit protocol que ens serveixi de guía d'actuació en cas d'urgència sigui del tipus que sigui. En aquest sentit ja existeix el pla de protecció civil municipal, però vull que tots els pobles hi tinguin un paper actiu.

Assegurar-vos que en aquest episodi s'ha fet tant com s'ha pogut i en condicions ben difícils (gruixos de neu de 150 a 190cm, amb zones gelades), cal tenir en compte que els operaris de les màquines s'han vist en situacions ben compromeses varies vegades, havent de portar un buldòzer per obrir determinades zones.

Pel que fa a la despesa econòmica de l'episodi, aquesta serà quantiosa atès que han sigut en total unes 315h de màquines de diferent tipus treballant i haurem d'esperar a veure l'estat en que quedaran els camins un cop treta tota la neu, tot fa sospitar que s'hauran de tornar a repassar bona part dels camins.

Sols em resta agrair el seu esforç als que han participat en solventar la crisi, sigui treballant per l'ajuntament o col·laborant desinteressadament. Agrair també la paciència dels veïns afectats sigui per la neu o la manca de subministrament elèctric/telefònic o per ambdues coses, difícil de mantenir en aquest tipus de caos, però que en general no ha agreujat la situació.

A tots moltes gràcies

L'Alcalde"

 

Us ho podeu descarregar a l'enllaç de sota.


Informació addicional :


Cercador

Ajuntament
Totes les administracions

Destacats

Mapa Web