dilluns, 30 de novembre de 2020
Pl. de l'Ajuntament, 1, Coll de Nargó - 25793
Telèfon: 973-383048 Fax:

Comunicats

05/03/2019

Crema de ribassos


Benvolguts

La present és per donar un toc d'atenció als nostres conciutadans que aquests dies han fet i fan crema de ribassos. Perdoneu l'acudit fàcil però "estem jugant amb foc". En els últims dies estem sortint a ensurt per setmana:


Primer la crema d'una riba, va acabar cremant l'hort del propietari veí malmetent-li els fruiters, l'horta, i el programador i equip de reg. Per cert cap disculpa ni cap comentari; com si res hagués passat!!

La setmana següent una crema de riba gairebé li costa la casa a la nostra infermera, tenint en compte que finestres i bigues són de fusta i el foc va arribar a la tanca posterior de la casa cremant ja el galliner, podem dir que va anar de poc. Gràcies a que un sol bomber de Nargó va aguantar el tipus fins l'arribada d'altres parcs per sufocar les flames.

Diumenge en cremar unes ribes va prendre una barraca de fusta i el foc es va abandonar encara en flama viva a tocar paret per paret d'una granja abandonada, que de per sí és un perill inherent atesa la palla seca i fem sec que hi pot haver dins i que és un magnífic combustible. Una autèntica irresponsabilitat i una gran temeritat abandonar la crema així afortunadament va poder fer sortida el parc d'Oliana que varen haver de, a part de sufocar les flames, enderrocar les restes per evitar perills i entrar a la granja (en desús) adjacent per remullar i evitar l'extensió del foc.

Tots hem vist les noticies de la precarietat de mitjans i de la penosa situació dels efectius de bombers, i davant d'això no ens podem permetre cap deixadesa a l'hora de fer foc.

Les cremes s'han de, segons extensió, o comunicar o demanar permís als rurals i sempre s'han de tenir controlades fins l'extinció, de no fer-ho així el final el coneixem tots. Algun d'aquests ensurts pot esdevenir tragèdia.

Tinguem doncs una mica més de cura en aquesta qüestió.

Salutacions
Cercador

Ajuntament
Totes les administracions

Destacats

Mapa Web