divendres, 3 de juliol de 2020
Pl. de l'Ajuntament, 1, Coll de Nargó - 25793
Telèfon: 973-383048 Fax:

Comunicats

05/04/2020

Informació sobre ajuts per a empreses de Turisme


Bon dia,

Els moments actuals estan colpejant el nostre sector turístic i molt especialment les microempreses i els professionals individuals que sovint, per la seva estructura més reduïda, tenen més dificultat per accedir a les línies dajuts generals que sestan articulant per fer front a la COVID-19.

Per aquest motiu, vull informar-vos que des del Govern hem activat una línia d'ajuts directes d'inicialment dos milions deuros dirigida justament a professionals autònoms i microempreses que desenvolupen la seva activitat en el sector turístic. Es tracta dun ajut de 2.500 euros en un únic pagament a bestreta destinat a establiments turístics dallotjament, guies de turisme, empreses turístiques de mediació, agències de viatge, DMC, OPC, establiments i activitats dinterès turístic... amb un màxim de cinc treballadors i fins a un màxim de 500.000¬ de volum anual de facturació.

En aquest enllaç (http://empresa.gencat.cat/ca/treb_actualitat/nota-premsa/?id=384289) trobareu més detalls sobre els requisits i requeriments de justificacions. Aquests ajuts són compatibles amb qualsevol altre que pugui correspondre a excepció daquells que derivin o tinguin causa en el tancament definitiu de lactivitat.

També us faig saber que estem treballant per intentar dotar de més pressupost aquesta línia que es posarà en marxa en aproximadament una setmana, moment en què es podran rebre les sol·licituds. Seguirem sumant més mesures econòmiques de suport al nostre teixit turístic en aquests moments complicats.

Aprofito per recordar-vos que des de Turisme de la Generalitat actualitzem diàriament la secció http://act.gencat.cat/covid19/ dins del nostre web, creada específicament per compartir amb tots vosaltres el màxim d'informació que us pugui ser d'utilitat en la complexa situació que vivim.

Estem, més que mai, a la vostra disposició per resoldre qualsevol dubte i inquietud que ens vulgueu fer arribar,


 

Octavi Bono i Gispert
Director general de Turisme
Departament d'Empresa i Coneixement
Generalitat de Catalunya

Cercador

Ajuntament
Totes les administracions

Destacats

Mapa Web