dilluns, 30 de novembre de 2020
Pl. de l'Ajuntament, 1, Coll de Nargó - 25793
Telèfon: 973-383048 Fax:

Comunicats

19/04/2016

Pintades i bretolades


Benvolguts


Els que ja tenim una edat, varem aprendre quelcom que sembla estar perdent la importància que hauria de tenir: la urbanitat

Som éssers socials per excel·lència, o hauríem de ser-ho, i aquesta integració social té les seves normes, les seves regles. Es quan ens estem formant que s'ha de fer interioritzar el sentiment de pertinença social fins a formar part de la nostra personalitat.

De petits tots n'hem fet de bretolades, a vegades de ben sèries, que sovint acabaven amb un clatellot del pare o del mestre. Si, si del mestre!, cosa que haig de dir que no semblant-me be, tampoc em va causar mai cap mena de trauma ni daltabaix emocional.

Els temps canvien i cap esperar que per a bé, però fer objectiu de les bretolades els equipaments comuns i el mobiliari urbà, no sembla avançar en la direcció correcta. És entre tots que hem de fer entendre que, «quan pinto les parets» i si «malmeto l'equipament de la piscina», no el tindré a disposició aquest estiu; a part que hem d'aprofitar el moment per mentalitzar del valor de les coses, tant el que costen econòmicament com el valor d'ús que ens suposen. Netejar i reparar el malmès ho paguem entre tots, inclosos els autors.

Evidentment no es tracta de criminalitzar la canalla ni molt menys, al contrari, convé que siguin ben actius i que s'espavilin, tan sols es tracta de, entre tots, acompanyar-los en aquesta etapa fent que apreciïn els valors del bé comú.

Lluny de mi intentar donar lliçons de res a ningú, sols volia fer aquesta reflexió en veu alta per demanar-vos a tots que també penséssiu un moment en tot això. Tenim un bon poble... Cuidem-lo entre tots!!

Salut

Martí


Informació addicional :


Cercador

Ajuntament
Totes les administracions

Destacats

Mapa Web