divendres, 23 de abril de 2021
Pl. de l'Ajuntament, 1, Coll de Nargó - 25793
Telèfon: 973-383048 Fax:

Opinió

03/07/2015

Bombers i Piscina Municipal


Els Bombers Voluntaris de Catalunya, distribuïts en 77 Parcs de Bombers Voluntaris i les Agrupacions dels 73 Parcs Mixtes, han conformat estructura vital en el model de Seguretat del País, al llarg de molts anys, a través del Servei de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments de la Generalitat de Catalunya, donant servei a 946 municipis de Catalunya.

Seguretat que dóna gent arrelada al Territori, coneixedora del mateix i de la seva població, disposats a donar-ho tot per als altres i amb disponibilitat 24 hores els 365 dies de lany, dins els límits que les seves obligacions laborals els hi ho permeten.

Seguretat en els rescats de persones, salvaments en accidents de trànsit i laborals, incendis urbans i forestals, recerques i tants altres serveis al llarg i ample del país, que ha estat eix vertebrador dins la societat, i que ha donat confiança a tots els ciutadans i tot el conjunt de comarques, basat en un model de seguretat en xarxa.

Model que avui està en perill dextinció.

Els canvis dels costums de la societat, les formes de vida i mobilitat creixent, laugment de loci i activitats de risc i natura, han comportat un augment exponencial dels serveis que requereix la societat dels bombers, i lexposició al risc duns i altres és clarament superior cada dia.

Desafortunadament, ens trobem davant una disminució espectacular dels efectius disponibles en els parcs, degut a nombrosos factors, posant en fallida el sistema.

Difícilment els protectors de la seguretat en Emergències dun país poden exercir-la amb garanties si no hi ha prous efectius per actuar-hi.

Podem dir que el PAÍS ESTÀ MENYS PROTEGIT I SEGUR que anys enrere.

Davant aquesta situació de col·lapse posada de manifest en els darrers anys i reiteradament exposada a diferents òrgans de l'Administració, creiem que després de parlar amb el nostre Alcalde i fer-lo sabedor de tot el que suposa ser Bomber Voluntari va creure que una manera d'agrair l'esforç que portem realitzant malgrat la situació que vivim com a col·lectiu seria oferir-nos el tiket (de la polèmica) piscina. Mai hauríem pensat que aquest fet despertaria tan recel cap a un col·lectiu que durant tants any ha donat servei al poble de forma NO ASSALARIADA. És per això que volem agrair el gest a l'ajuntament i en particular al Alcalde cap a nosaltres. La majoria de bombers molestos per tot l'assumpte han decidit treures el tiket abonant-lo com sempre em fet. També des de el parc comptabilitzarem les vegades que els bombers fan ús de la piscina municipal i al finalitzar la temporada de bany farem una donació a fins benèfic socials de la quantitat en euros de lús que haguem fet a les instal·lacions.

Fidels al nostre estil d'Abnegació i dedicació, continuarem desenvolupant milers de serveis i actuacions al llarg del municipi i País conscients de la necessitat .

 

 

Jordi Fabra Vidal

Cap del Bombers de Coll de Nargó

Informació addicional

Cercador

Ajuntament
Totes les administracions

Destacats

Mapa Web