divendres, 23 de abril de 2021
Pl. de l'Ajuntament, 1, Coll de Nargó - 25793
Telèfon: 973-383048 Fax:

Turisme

1 · 2 ...   »

Projecte Geoparc Conca de Tremp-Montsec

Foto

Els Geoparcs mundials de la UNESCO són territoris amb patrimoni geològic, paleontològic i miner de rellevància internacional. El seu objectiu és vetllar per la conservació, gestió i divulgació d'aquest patrimoni així com la seva integració en la resta de valors naturals i culturals per esdevenir un recurs socioecònomic sostenible en benefici de la comunitat local.

El projecte Geoparc Conca de Tremp-Montsec és un territori per a l'observació, l'aprenentatge i el gaudi de les Ciències de la Terra gràcies a l'alt valor del seu patrimoni geològic, paleontològic, miner, arqueològic i astronòmic. En els seus paisatges trobem resposta a quins van ser els últims dinosaures d'Europa, a com es formà el Pirineu, o quan començà l'ocupació humana del Pirineu de Lleida.

Per a més informació: http://www.projectegeoparctrempmontsec.com

Contacteu a: info@projectegeoparctrempmontsec.com

El Romànic

Foto

El municipi de Coll de Nargó és un dels més rics de tot l'Alt Urgell en momuments romànics. El més significatiu és l'església de Sant Climent, declarada d'interès històric i artístic. Situada als afores de la vila de Nargó, vora la carretera d'Isona, és especialment destacable pel seu campanar atalussat. També mereixen una visita Sant Miquel de les Masies, Sant Martí de la Plana, Sant Romà de Valldarques, Sant Serni de Gavarra i Sant Maximí de Sallent. Tots aquests edificis componen un dels itineraris de la Via Romànica, ruta transfronterera que transcorre entre Perpinyà i Bassella.

http://www.ccau.cat/via_romanica/cat/index.html

Els Raiers

Foto

Fins a començaments del segle XX, Coll de Nargó va ser, juntament amb el Pont de Claverol, a la Noguera Pallaresa, el nucli més important de raiers de Catalunya.

D'aquell arriscat ofici, consistent a baixar fusta pel riu, se'n conserven els records i els vestigis que podeu veure al Museu dels Raiers, integrat a la Ruta dels Oficis d'Ahir. El museu ocupa l'antiga església del Roser, al casc antic de la vila de Nargó.

Cada estiu, l'Associació de Raiers de Nargó organitza la baixada dels Raiers, en un tram del riu Segre aigües amunt del començament de pantà d'Oliana, per mostrar algunes de les peculiaritats d'aquell ofici i rememorar la importància que tenien pel poble.

Per visitar el Museu, dels raiers i altres museus etnogràfics de la comarca, cal concertar dia i hora al 630 423 216

http://www.ccau.cat/museus/cat/raiers.html

Centre Paleoambiental Dinosfera

Foto

Fa 70 milions d'anys, quan els Pirineus tot just començaven a aixecar-se, el Pre-Pirineu era una zona costanera de planes, platges i deltes on els dinosaures hi naixien, vivien, es reproduien i morien. Els jaciments de Sellent al municipi de Coll de Nargó és un dels llocs del Pre-Pirineu més importants en fòssils d'aquests animals antics, havent numerosos punts on es poden trobar nius i postes d'una espècie de sauròpode, amb una quantitat i qualitat que el convertèixen en referent a nivell europeu.

L'exposició de l'espai dinosfera se centra en aquest actiu patrimonial: els ous i nius de dinosaure.

Com es reproduïen els dinosaures i tota la recerca al voltant d'aquest tema, juntament amb detalls que sabem de l'entorn on vivien a través de fòssils trobats al terme que desvelen una imatge de com era la flora i la fauna de la qual formaven part, és el que es pot descobrir al Dinosfera.

http://dinosfera.com

1 · 2 ...   »
Cercador

Ajuntament
Totes les administracions

Destacats

Mapa Web