12a edició del cicle "Parlem d'Història"

En aquesta ocasió, el cicle es dedicarà de forma monogràfica a la figura de Sant Ot, en motiu del 900 aniversari de la seva mort, i constarà de quatre conferències (a càrrec de Carles Gascón, Climent Miró, Lluís Obiols, Alba Pampalona, Verónica Rapalino i Carmen Xam-mar) i una visita guiada (a càrrec de Clara Arbués).

DIMECRES 26 ABRIL 2023

La 12a edició del ‘Parlem d’Història’ se centrarà en la figura del bisbe Sant Ot, en commemoració del 900 aniversari de la seva mort

L’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat de la Seu d’Urgell, juntament amb l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell (IECAU),i el suport de Consell Comarcal de l’Alt Urgell, l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell i el Bisbat d’Urgell proposen pels dimecres d’aquest pròxim mes de maig la dotzena edició del cicle‘Parlem d’Història’ que es compon de quatre conferències i una visita guiada.

En aquesta dotzena edició, el cicle s'ha plantejat de forma monogràfica, dedicat a la figura del bisbe Sant Ot, de qui aquest any es commemora el 900 aniversari de la seva mort. Per aquest motiu s’abordarà en les diferents conferències el context de la seva època, els seus orígens familiars, el protagonisme de sant Ot en la construcció de la catedral i el culte que se li ha retut al llarg dels segles. Igualment, la visita guiada que clou el cicle se centrarà en l’edifici catedralici, obres que va iniciar i impulsar.

La programació de la 12a edició

dimecres 3 de maig,

Conferència ‘Capelles, festes, rogatives i miracles. 900 anys de culte a Sant Ot’,

a càrrec de Lluís Obiols i Carmen Xam-mar.

dimecres 10 de maig

Conferència "Excomunicats, diplomàtiques i guerrers. La família pallaresa del bisbe Ot’,

de la mà d’Alba Pampalona i Verónica Rapalino Notario, el

dimecres 17 de maig

Conferència De la Seu al món passant per Balaguer. El temps del bisbe Ot d’Urgell, a càrrec de Climent Miró i Carles Gascón.

dimecres 24 de maig

Conferència del Parlem d’Història d’enguany amb La catedral de sant Ot: raons i processos de l’única catedral romànica de Catalunya’,

que oferirà Carles Gascón.

Totes quatre conferències s’iniciaran a les vuit del vespre i tindran lloc a l’Espai Ermengol de la seu d’Urgell.

Aquest monogràfic dedicat al bisbe Sant Ot es clourà dimecres 31 de maig amb una visita guiada a càrrec de Clara Arbués, que s’iniciarà a les vuit del vespre.

Val a dir que tots els actes són gratuïts i oberts a tothom. A més, es podran seguir pel canal YouTube de l’Espai Ermengol i quedaran guardats com arxiu audiovisual d’aquest espai museístic per a poder ser visualitzades sempre que es vulgui.

Document Actions