8° / -3° Poc tapat

Raiers de Nargó reconeguts Patrimoni Cultural Immaterial

DIJOUS 01 DESEMBRE 2022

Benvolgut/da,

Des de l'Associació de Raiers de Nargó amb col·laboració amb l'Ajuntament de Coll de Nargó us convidem, diumenge dia 4 de desembre, a les 12 del migdia al costat de l’església Romànica de Sant Climent, a la inauguració d'un nou monument en homenatge a tots els nostres avantpassats que es van dedicar al transport fluvial de fusta.

El motiu d'aquesta inauguració no és altre que poder celebrar que l'antic ofici de raiers ha estat declarat Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per l'òrgan d'Avaluació de la UNESCO, reunit a Rabat (Marroc) en la 17a sessió del Comitè Intergovernamental per a la Salvaguarda del Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO.

La candidatura conjunta encapçalada per Polònia del Timber Rafting (traducció a l'anglès del terme rai) per inscriure's i ingressar a la llista representativa del Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Aquest fet, significa que l'Associació de Raiers de Nargó tenim el gran honor d'estar-hi presents.

Aquest reconeixement ha estat possible gràcies a moltes persones que han lluitat incansablement per poder mantenir viva aquesta bonica tradició any rere any. Gràcies a tots vosaltres l'Associació de Raiers de Nargó ha pogut estar present en aquesta candidatura i rebre el títol més important de tots per una associació que intenta preservar part de la cultura d'un poble, el de PATRIMONI IMMATERIAL DE LA HUMANITAT. Així doncs, per primer cop a la història un antic ofici tradicional de l'Alt Urgell obtindrà aquest títol

Serà un honor poder comptar amb la vostra presència el diumenge dia 4 i poder celebrar conjuntament aquesta bona nova.

Moltes gràcies.

Alex FerreDocument Actions