34° / 15° Intervals de núvols

Tancament de Deixalleria

DIMECRES 21 FEBRER 2024

Benvolguts/es,

Com tots sabeu, fa uns anys vam construir una mini deixalleria d’àmbit local per centralitzar el lloc on es tiraven les deixalles.

Aquesta instal·lació tenia uns condicionants per la seva tipologia: no admet cap resta industrial (ni pneumàtics d’indústria, ni matalassos a l’engròs, restes vegetals de cap tipus, no admet restes d’obra i altres mesures) que estan anunciades en el cartell d’entrada i que complertes, dimensionen la deixalleria com a local amb unes capacitats i freqüències d’acord amb el nostre municipi.

El temps ha demostrat que som víctimes d’un gran incivisme amb deixalles de tot tipus i en unes quantitats i volums que res tenen a veure amb l’àmbit domèstic. Resultant que, quan arriba la recollida, està tot sobrepassat però els usuaris segueixen tirant les restes a qualsevol lloc, barrejat, impedint el pas i fins hi tot malmetent les instal·lacions com enderrocant parts de mur, empenyent la cadena de seguretat fins doblegar els suports, etc.

La conseqüència, a part de menystenir la inversió que tots vam fer, serà traslladar les pertinents denúncies contra la sanitat pública que fins ara no s’havia procedit a traslladar als infractors gravats per les càmeres de seguretat.

Davant d’aquesta lamentable situació i a la vista de propers canvis en el servei de tractament de residus:

Es procedirà a tancar la deixalleria després del proper buidat fins que aquesta sigui atesa pel personal destinat únicament en els dies i les hores senyalades a tal fi.

Com a mesura momentània, els usuaris empadronats podran anar a buscar la clau al ajuntament, deixant el DNI i retornant la clau al recuperar el document, quedant registrat el tipus i quantia de deixalla i no serà atesa la petició si les restes no són adequades pel tipus de la nostra instal·lació.

De tenir una deixalleria oberta fins hi tot els dissabtes i en un horari ampli a haver de restringir-ho tot. Una vegada més, a patir tots pels fets d’alguns indesitjables, malauradament, res nou avui dia.

Properament, es farà l’edicte municipal i el ban pertinent sobre aquesta qüestió.

Salutacions,

L’alcalde,Martí Riera Rovira